joi, 15 octombrie 2009

Ziua internaţională a bibliotecii şcolare

Bibliotecile şcolare din întreaga lume vor celebra în luna octombrie, Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare (International School Library Month- ISLM) care anul acesta are tema „School Libraries: The Big Picture” – Bibliotecile şcolare: Imagine de ansamblu (Marele tablou)

În acest sens, vă rugăm să desfăşuraţi, în această perioadă, activităţi specifice prin care să faceţi cunoscut rolul bibliotecii şcolare în educaţie, societate şi cultură. Pe plan internaţional, bibliotecile şcolare vor găzdui târguri de carte, vor recunoaşte meritele şi contribuţiile pe care le-au avut diverse personalităţi în realizarea unor proiecte derulate prin bibliotecile şcolare, vor distribui scrisori de informare, vor găzdui invitaţi din domeniu şi vor întării legăturile cu comunitatea locală.

Pentru a vă înscrie şcoala în proiectul „Bookmark project” - „Semnul de carte” trebuie să trimiteţi rapid, un email, în limba engleză, coordonatorului de proiect Rick Mulholland, conri@shaw.ca, cu următoarele informaţii: numele şcolii, localizarea (oraş, stat provincie/ţară), nivelul de vârstă al elevilor implicaţi, numărul de elevi implicaţi (acest lucru este important pentru a va găsi o şcoală parteneră de aceeaşi mărime), date persoană de contact (nume şi email).

Pentru a vă înscrie în proiectul „What people did for ISLM 2008” – „Ce am făcut în Luna Internaţională a Bibliotecii şcolare 2008” prin email la web managerul Karen Bonanno, kbonanno@bigpond.net.au.nospam. Dacă doriţi să trimiteţi imagini despre activităţile menţionate acestea trebuie să fie în format .jpg sau .gif. şi să fie cât se poate de mici (ex. 240 X 180). Materialele care sunt trimise după 31 octombrie 2009 nu vor mai apărea pe site.

Pentru ca şcoala dv. să apară alături de multe alte şcoli din lume, la „What people are doing for ISLM 2009”- „Ce facem în Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare 2009” pe site-ul Asociaţiei Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare trebuie să vă înscrieţi trimiţând un mail, în limba engleză, web managerului Karen Bonnano, kbonanno@bigpond.net.au, cu următoarele informaţii: ţara, numele responsabilului (bibliotecar, prof. docum., director), funcţia, numele şcolii şi o scurtă prezentare a activităţilor pe care urmează să le derulaţi.

Din unităţile de învăţământ care au organizat activităţi specifice în 2008 au postat pe site Colegiul Tehnic Aiud şi Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia (http://www.iasl-online.org/events/islm/2008c.htm). Pentru mai multe sugestii de activităţi, informaţii şi materiale resursă, accesaţi pagina web: http://www.iasl-online.org/events/islm/

Rugăm să trimiteţi o scurtă prezentare a activităţilor din şcoala dvs. şi pe adresa ccdab@yahoo.com pentru a le posta pe blogul http://zibccdalba.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu